Allah befalte Yahya bin Zakariya å gjennomføre fem bud og å beordre Israels barn til å gjennomføre dem,

Imam Ahmad forteller at Al-Harith Al-Ash `ari sa at Profeten av Allah (ṣallā Allāhu ʿalay-hi wa-sallam) sa: “Allah befalte Yahya bin Zakariya å gjennomføre fem bud og å beordre Israels barn til å gjennomføre dem, men Yahya var treg i å utføre disse budene. `Isa sa til Yahya,` Du ble beordret til å gjennomføre fem bud og å beordre Israels barn å gjennomføre dem. Så enten beordrer du budene, eller skal jeg gjøre det. Yahya sa: “Min bror! jeg frykter at hvis du gjør det før meg, vil jeg bli straffet eller jorden vil riste under føttene mine. Deretter , kalte Yahya bin Zakariya Israels barn til Bayt Al-Maqdis (Jerusalem), helt til de fylte Mosken. Han satt på balkongen, takket Allah og roste Ham og sa: `Allah beordret meg til å gjennomføre fem bud, og at jeg må beordre dere å følge dem.

Den første er at dere tilber Allah alene og ikke knytter noen med Ham. Eksempelet på dette budet er lik eksempelet ptil en mann som kjøpte en tjener med hans penger, i papir eller gull. Så sa herren: “Dette er mitt hus, og dette er mitt yrke , så jobb og gi meg fortjenesten.”Tjeneren begynte å arbeide for herren, men ga fortjenesten til en annen person. Hvem av dere ville ha godtatt at hans tjener gjør slikt? Allah har skapt og opprettholder deg, så tilbe Ham, og ikke knytt noe med Ham i tilbedelse. Jeg befaler også dere til å be , for Allah vender Sitt Ansikt mot Hans tjener ansikt, så lenge tjeneren ikke snur seg bort.
Jeg befaler også dere å faste. Eksempelet på dette budet er en mann i en gruppe menn, og han har noe moskus innpakket i et stykke tøy, og dermed lukter alle i gruppen duften av innpakket moskus. Sannelig, er lukten av munnen til en fastende person bedre foran Allah enn duften av moskus.
Jeg befaler dere også å gi i veldedighet. Eksempelet på dette er eksempelet på en mann som ble tatt til fange av fienden. De bandt hendene hans til halsen hans og førte ham fram for å kutte av halsen hans. Han sa til dem: “Kan jeg frigjøre meg selv med løsepenger?”. Han betalte med små og store beløp til han frigjorde seg.

Jeg befaler også dere til å alltid huske Allah. Eksempelet på denne gjerningen er som en mann som fienden forfølger utrettelig. Han tar tilflukt i en befestet fort. Når tjeneren husker Allah, vil han ty til den beste tilflukt fra Satan.)

Al-Harith deretter fortalt at Allahs sendebud (ṣallā Allāhu ʿalay-hi wa-sallam) sa:

“Og jeg befaler dere med fem bud som Allah har beordret meg med. Hold deg til Jama `ah (fellesskapet av de troende), lytte og adlyde (deres ledere) og utføre Hijrah (migrasjon) og Jihad for Allahs skyld. Den som forlater Jama `ah, til og med med enhånd lengdes avstand, vil ha fjernet åket av islam fra halsen hans, med mindre han kommer tilbake. Den som bruker slagord fra Jahiliyah (før islamske perioden av uvitenhet) vil være blant de som er knelende i Jahannam (helvete.)” De sa: “O Allahs sendebud! Selv om han faster og ber?” Han sa: “Selv om han ber, faster og hevder å være muslim. Så kall muslimene med deres navn som Allah har kalt dem: `Muslimene, de troende tjenere av Allah”. Dette er en Hasan Hadith, og den inneholder setningen, “Allah har skapt og opprettholder deg, så tilbe Ham, og ikke knytt noe med Ham i tilbedelse