Husk å faste mandag og tirsdag

På mandag (03.11.14) er det dagen av Ashoora, som faller på den 10. av Muharram i den muslimske kalenderen. Dette er en velsignet dag, der man kan hente stor belønning i form av å faste.

Profeten (ṣallā Allāhu ʿalay-hi wa-sallam) sa: “Ved å faste på dagen av Arafah håper jeg at Allah vil gjør det til soning for (synder) derved for året før det og året etter det, og å faste på dagen av Ashoora håper jeg at Allah vil gjør det til soning for (synder) derved for året som kom før det. “Fortalt av Muslim, 1162.

Profeten (ṣallā Allāhu ʿalay-hi wa-sallam) pleide å være veldig påpasselig på at han fastet på dagen av Ashoora på grunn av dens store status. Det ble fortalt at Ibn ‘Abbas (måtte Allah være fornøyd med ham og faren hans) sa: Jeg har aldri sett Profeten (ṣallā Allāhu ʿalay-hi wa-sallam) så påpasselig på at han fastet på en dag og foretrakk den over en annen bortsett fra denne dagen, dagen for Ashoora, og denne måneden – det vil si Ramadan. Fortalt av al-Bukhaari, 1867.

Noe annet vi må passe på er at det er sunnah å faste dagen før (dvs. søndag/ i morgen) sammen med dagen av Ashoora.

Profeten (ṣallā Allāhu ʿalay-hi wa-sallam) sa: “Hvis jeg er fortsatt i live neste år, vil jeg sannelig faste på den niende.” Fortalt av Muslim, 1134.
Så gå ikke glipp av å faste på de dagene for å få denne enorme belønningen. Måtte Allah akseptere fra oss og dere. Amiin.